Helt Norsk

Kjære Vår Herre, lær meg å bli helt norsk. Å like frosne tær, den stikkende følelsen når kroppen tiner og igjen nærmer seg 30 grader. Kakao med snerk, nesedrypp, neglesprett, at ull skal klø og at Skrim egentlig er et høyfjell.

Lær meg å overnatte på hytter hvor soverommet er en 3 kvm. stor sarkofag og du må ligge i lit de parade i en 50 cm. bred seng, hvor nærmeste nabo er toalettet, og gleden av å høre en ukjent gjest tømme ryggraden kl. 0600.

Lær sjelen min finne ro i våt lyng og at nærmeste moltemyr kanskje er bak neste fjell, at surklelyder i støvlene dine herder deg, og at blåbær med råte er best til pannekaker.

Lær meg forstå at ryper skal spises, ikke sjekkes, at sau breker og bein brekker.

Lær meg bli ordentlig norsk. Hvorfor ikke? Livet er jo ikke logisk. Jeg legger meg om kveld uten å være trøtt, men står opp om morran – dødstrøtt!? Norske verdier er som muslimsk ekteskap. Du må lære deg å elske det.

Hver vinter skriver avisene det samme. Influensaviruset kommer. Men hvor har det vært i mellomtiden? Hver vinter er jeg så full av penicillin at når jeg nyser kurerer jeg nabolaget. Men jeg elsker landet for Norge har muligheter. Nordmenn er i ferd med å bli kontinentale. Vi har fått kebab, Grandiosa og resistente bakterier.

helt norsk å sitte fast med bil i snøen

 

 

 

 

 

mhv (medhumorvennligst)

Jan-Robert Henriksen
Nordmann

Tags: ,

Categorised in: