Humortanken

humortanken bak vinter og snø i norge

VINTER OG SNØ:)

Det rykker til i alle riktige nordmenn nå. Fjellet kaller. Når Fanden sjøl fryser i Helvete, da jager nordmenn opp i fjellheimen. Det er et paradoks at et folkeslag som har innført bilbelte påbud, redningsvestregel og Europas laveste fartsgrenser, for å redde liv, sender sine barn lukt inn i frysebokshelvete. Det kalles naturopplevelse, og er det noe nordmenn skal være gode på, så er det naturopplevelse. Naturopplevelse er rekreasjon. Rekreasjon betyr å gå seg bort, grave seg ned i tide og vente på at Røde Kors redder deg med snøscooter.

Jeg er en minoritet og bør ha vern i Grunnloven. Jeg, en minoritetsgruppe som ikke liker å fryse, smøre meg bort og grave ut bilen fra snøhule. Jeg er glad i Norge, men ikke kulde. Jeg syns snø er pent – på bilder. Jeg er glad i is, men bare til hvitvin. I følge norske naturlige nordmenn er jeg uvitende, som hevder at langrenn er en kald liten sport, en hykler, som mener at det norske hopplandslaget er for tynne, og at norske fotballspillere spiller med ski på beina. Vi nordmenn er så glad i kulde – at vi gjerne fryser ut naboen.

Men allikevel er jeg glad i dette landet. Det er uvirkelig. Se, en nordmann i sommersjel – en skrulle i mannekropp.

Dette er en liten bønn fra minoritetsgruppa. Jeg er en pariakaste med lavere status enn røykerne. En spedalsk snylter av norske verdier. Jeg som ikke vil fryse først, for etterpå å kjenne hvor godt jeg har det.

Jeg har bare ikke det som trengs. Omtrent som en havfrue som vil bli pornostjerne. Det viktigste mangler.

Mhv (medhumorvennligst)
Jan-Robert H
Nordmann

Tags: , , ,

Categorised in: